رحمت الله اروجی در هشتم شهریور سال یکهزار و سیصد و پنجاه و سه برابر با ۱۳۹۴ قمری در خانواده‏ اى مذهبى در بروجن بدنیا آمد.
پدرش از معتمدین محل و صاحب مغازه خرازی و مادرش، بانوى عفیفه ‏اى که به امور منزل و تعلیم و تربیت فرزندان اهتمامى والا داشت .
وی داراى یک برادر و پنج خواهر است که هر یک ، محور زندگى خانواده‏ هاى خود شده اند.
او تحصیلات ابتدایى ، را در دبستان ادیب و دوره راهنمایی را در مدارس فارابی و ارشاد طی کرد ، در همان ایام ، شاهد وقایع جنگ تحمیلی بود و با آنکه در سنین نوجوانی به سر می برد دربسیاری از فعالیت های مذهبی شرکت می نمود . وی تا پایه دوم دبیرستان در رشته علوم تجربی دبیرستان شهدا به سر برد ، تا اینکه او در سال تحصیلی ۷۱-۷۰ وارد حوزه علمیه حضرت مهدی (عج)شهرستان بروجن شد.


گفتگوی نشریه بشری خانواده با حجة الاسلام والمسلمین اروجی

 الگوبرداری از سیره ائمه معصومین(ع) مطمئن‌ترین مسیر خوشبختی است

اشاره: حجت الاسلام اروجی متولد شهرستان بروجن است که از آذرماه سال ۱۳۹۴ به عنوان مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان منصوب شده‌اند. ایشان پنج سال مدیر حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) بروجن و مدیرکلی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری را نیز در کارنامه دارد. توجه شما را به گفتگوی کوتاه ما با این مدیر ۴۲ ساله جلب می‌نماییم.

۱- لطفا خودتان را برای مخاطبان نشریه معرفی نمایید.
اینجانب رحمت الله اروجی بروجنی فرزند یحیی سال ۱۳۵۳ در شهرستان بروجن به دنیا آمدم و در سال ۱۳۷۰ از مقطع دوم دبیرستان رشته علوم تجربی در حوزه علمیه حضرت مهدی(عج) بروجن مشغول به تحصیل شدم. در سال ۱۳۷۱ یک ترم تحصیلی( فصل تابستان) در مدرسه علمیه امام صادق(ع) خوراسگان اصفهان به صورت میهمان منتقل و در سالهای ۷۶ و ۷۷ پس از گذراندن سطح یک حوزه، علی‌رغم انتقال پرونده تحصیلی‌ام به حوزه علمیه مقدسه قم و به دلیل مشکلات به ویژه بیماری مادرم مجبور به ماندن در شهرستان شدم.
همزمان با عید غدیر سال ۱۳۷۷ توفیق تلبس به لباس مقدس روحانیت پیدا نمودم و به پیشنهاد امام جمعه محترم و مسئول حوزه علمیه شهرستان، به عنوان متصدی آموزش و استاد دروس مقدمات فعالیت داشتم و در سال ۱۳۷۸ پس از قبولی در آزمون ورودی دانشگاه علوم اسلامی رضوی ضمن ادامه تحصیلات حوزوی در رشته فلسفه و کلام اسلام مشغول به تحصیل شدم و تا مردادماه سال ۸۴ توفیق تلمذ از محضر اساتید حوزه علمیه خراسان رضوی و شرکت در دروس خارج فقه و اصول نصیب بنده گردید.
در طول مدت تحصیلات در شهرستان و همچنین مشهد مقدس، به تناوب در ایام و مناسبتهای تبلیغی ضمن مراجعه به موطن در سنگر فعالیت های قرآنی و تبلیغی نیز انجام وظیفه نمودم. این را هم بگویم که در طول ایام تحصیل در مشهد مقدس نیز مدتی به عنوان مسئول پژوهش گروه فلسفه و کلام اسلامی مدرسه عالی نواب با مدیریت وقت این مرکز شاخص حوزوی، همکاری نمودم.

۲- چه سالی ازدواج کردید و زندگی شما با همسرتان چگونه آغاز شد؟
در سال ۱۳۷۶ ازدواج نمودم و زندگی مشترک ما به لطف امام زمان(عج) با رعایت الگوی سنتی و آداب اسلامی و با حداقل امکانات اولیه شکل گرفت و بحمدالله از آنجا که خانواده حقیر دوست‌دار و ملتزم به آداب زندگی طلبگی بوده و هستند، علی‌رغم سختی‌های موجود ، محیط منزل ما از ابتدا سرشار از نشاط معنوی، صفا و صمیمیت و رضایت‌مندی از شرایط موجود و تلاش در مسیر تعالی و رشد معنوی بوده که از این بابت از درگاه حضرت پروردگار شاکرم.

۳- چه شد وارد سازمان تبلیغات اسلامی شدید؟ فعالیت شما از چه زمانی و کجا آغاز شد؟
از مردادماه سال ۱۳۸۴ به عنوان رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بروجن توفیق خدمت‌گزاری در سنگر نهاد مقدس سازمان تبلیغات اسلامی نصیبم شد؛ از ابتدای سال تحصیلی ۸۶-۸۵ نیز به مدت پنج سال عهده‌دار مدیریت مدرسه علمیه حضرت مهدی(عج) شهرستان بروجن بودم و از بهمن ماه سال ۹۰ به عنوان سرپرست و سپس به عنوان مدیرکل تبلیغات اسلامی استان چهارمحال و بختیاری انجام وظیفه نموده و در آذرماه سال ۱۳۹۵ توسط ریاست مکرّم سازمان تبلیغات اسلامی جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر خاموشی به سمت مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان منصوب شدم.

۴- همسر شما تا چه میزان از کارهای تبلیغی شما رضایت دارند؟ آیا شما را همراهی می کنند؟
همسر بنده از آنجا که در یک خانواده کاملا مذهبی و مقیّد به آداب اسلامی و شرعی بزرگ شده اند و جزو اساتید کلاس‌های قرآن و احکام اسلامی می باشند، همیشه مشوّق بنده در فعالیت های تبلیغی بوده و در بسیاری از موارد به عنوان مشاوری امین و همراه و همکار اینجانب در مسیر فعالیت های تبلیغی و دینی ایفای نقش می نمایند.

۵- چند فرزند دارید و مشغول چه کاری هستند؟
حاصل زندگی مشترک ما ۳ فرزند می باشد. محمدحسین در سال آخر دبیرستان رشته علوم انسانی و دو خواهر ایشان یکی در مقطع متوسطه و دیگری در سن پیش دبستانی هستند.

۶- چه تعریفی از شغلتان برای فرزندانتان بیان می‌کنید؟
علی القاعده تعریف اولیه از شغل بنده به طور طبیعی کسوت کارمندی نظام مقدس جمهوری اسلامی در ذهن بچه ها شکل گرفته، ولی همیشه تلاش کرده ام ضمن تقیّد به آداب زندگی طلبگی فراتر از وظیفه شغلی ، اقتضائات زندگی تبلیغی و مسئولیت پذیری در قبال سربازی حضرت ولی‌عصر(عج) را در عمل برای ایشان تبیین و تشریح نمایم.

۷- برای متقاعد کردن فرزندان به رفتار مومنانه از چه شیوه هایی استفاده کردید؟
اصل اول در متقاعد کردن فرزندان به رفتار مومنانه ، عمل نمودن به دستورات خداوند و پرهیز از نواهی الهی در زندگی است. قطعا اگر پدر و مادر مقیّد به آداب باشند، ناخودآگاه بچه ها هم با الگوبرداری از سیره والدین رفتار مومنانه خواهند داشت. در مقطع سنی نوجوانی و جوانی نیز مواظبت بر ارتباطات بیرونی فرزند، رفاقت و صمیمیت پدر و مادر با جوان و نوجوان، فراهم نمودن بستر ابراز وجود و طرح سوال و به تبع آن برخورد مناسب، اتخاذ شیوه صحیح پاسخگویی به ابهامات و علامت سوالهای شکل گرفته در ذهن آنان و همچنین دعای خیر پدر و مادر و توسل به ساحت ائمه معصومین(ع) و توکل بر خدا نقش بسیار موثری در تربیت صحیح دینی ایشان دارد.

۸- تعریف شما از زندگی واقعی چیست؟
به اعتقاد بنده در حقیقت زندگی عبارت است از تلاش در راستای به فعلیت رساندن استعدادهای خدادادی در مسیر کمال و تعالی حقیقی و خوشبختی واقعی و از آنجا که به گواهی تاریخ موفق ترین انسانها در تحقق این مهم انبیاء الهی و ائمه معصومین صلوات الله علیهم اجمعین هستند، لذا انتخاب آگاهانه سبک زندگی اسلامی و الگوبرداری از سیره رفتاری ایشان در زندگی فردی و اجتماعی، مطمئن‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر در نیل به سعادت و خوشبختی واقعی در زندگی می‌باشد.

۹- چقدر از وقت خود را به امور خانواده می پردازید؟
متأسفانه در بحث وقت‌گذاری برای خانواده به خودم نمره قبولی نمی‌دهم و با توجه به مسئولیت کاری و حساسیت بنده در انجام امور محوله، معمولا وقت کمتری در خانه و رسیدگی به امورات آن باقی می ماند؛ در عین حال روحیه سازگاری و همراهی خانواده و مسئولیت پذیری ایشان باعث شده که این قصور بنده جبران شود و خدا را شکر رفاقت و صمیمیت بین اعضای خانواده وجود دارد و اختلاف و اعتراض عمده ای وجود ندارد.

۱۰- آیا در زندگی عادی با فرزندانتان اختلافی دارید؟ به نظر شما ریشه اصلی اختلاف بین نسل ها چیست؟
به نظر بنده ریشه اصلی اختلاف بین نسل ها عدم درک متقابل والدین و فرزندان از یکدیگر می باشد که این موضوع بیشتر متوجه پدر و مادر می باشد و معتقدم چنانچه اصول تربیت صحیح اسلامی توسط والدین مراعات شود، بخش عمده ای از این اختلافات کاهش پیدا می‌کند.

۱۱- با توجه به هجمه های فرهنگی دشمنان به ویژه در بخش خانواده ها، پیشنهادتان برای تربیت صحیح فرزندان چیست؟
پیشنهاد بنده در موضوع تربیت صحیح فرزندان با توجه به هجمه های فرهنگی دشمنان در بخش خانواده، وقت‌گذاری بیشتر اعضای خانواده به ویژه والدین برای تقویت باورهای اعتقادی و دینی است. واقعیت آن است که هر مقدار باورهای اعتقادی و دینی اعضای خانواده محکم و راسخ‌تر باشد به همان اندازه میزان رویکرد رفتاری آن خانواده به سمت سبک زندگی اسلامی بیشتر خواهد بود.
جالب آن است که دشمنان قسم خورده اسلام ناب نیز مهم‌ترین دستور کار عملیات فرهنگی خود را تزلزل و تشکیک در باور و اعتقادات توحیدی دانسته و اذعان می‌دارند که چنانچه بتوانیم اعتقادات یک جامعه اسلامی را متزلزل کنیم، به راحتی به مقاصد و اهداف بعدی خواهیم رسید.

۱۲- بهترین دوران زندگیتان چه زمانی بوده است؟
بهترین دوران زندگی اینجانب تا کنون ایام تحصیل و زندگی در مشهد مقدس و همجواری بارگاه ملائک پاسبان آقا علی بن موسی الرضا علیه السلام بوده است.

۱۳-آیا در کارهای منزل به همسرتان کمک می‌کنید؟
تلاشم بر این است حتما در انجام امور منزل مشارکت و مساعدت داشته باشم که متأسفانه از آنجا که اوقات اندکی در منزل هستم به جز ایام تعطیل -آنهم بسیار محدود- توفیق چندانی در انجام این وظیفه ندارم.

۱۴- شما و خانواده‌تان چقدر با موافق فضای مجازی هستید؟
ببینید، فضای مجازی را باید از دو جنبه بررسی و رصد کرد. یکی مقابله با تهدیداتی است که از این سو علیه جامعه اسلامی و نظام خانواده شکل می‌گیرد و از طرف دیگر استفاده صحیح از آن در مسیر تبلیغ و نشر معارف الهی است. با به وجود آمدن فضای مجازی دنیای جدیدی برای بشر ترسیم شده است و ما نیز باید به بهترین شکل از آن استفاده کنیم ؛ این بدین معنی نیست که مطلقاً استفاده از این فن‌آوری مفید است یا برعکس مضرّ است، بلکه باید به آسیب های آن نیز توجه داشته باشیم و اعضای جامعه و خانواده خود را با نحوه استفاده، نوع ابزار و دیگر جنبه های آن آگاه کنیم. بنده با همراهی فرزندم محمدحسین، علاوه بر فعالیت‌های اینترنتی همچون سایت و وبلاگ، در شبکه‌های اجتماعی موبایلی که از سوی فرزندان ایران اسلامی طراحی شده و حمایت می‌شوند، حضور دارم.

پایان