عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش و تاثیرگذاری سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه فرهنگ، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی از نهادهای فعال در مقابله با دشمن است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان، حجتالاسلام احمد سالک نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگویی، ضمن گرامیداشت دهم آذرماه سالروز شهادت مرحوم آیت الله مدرس(ره) و روز مجلس گفت: امیدواریم مجلس در انجام نقشی که در قانون اساسی برای آن تعیین شده است، بتواند به خوبی عمل نماید.
وی خاطر نشان کرد: اساسیترین ارتباطات مجلس، ارتباط با نمایندگان، با قوای مجریه و قضائیه و دستگاهها و نهادهای دولتی و ارتباط و با جهان است.
وی به رسالت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: ریلگذاری برای دولت و دستگاههای ذیربط نظام، نظارت بر حسن اجرای قانون و مدیران در سراسر کشور و ارتباط تعریف شده منطقی با مردم برای کشف و رفع مشکلات از طریق قانون، مهمترین رسالت نمایندگان است.
حجتالاسلام سالک افزود: ارتباط با قوا و دستگاههای دولتی و زیرمجموعه آنها هم بر اساس نظارت بر عملکرد و ارزیابی آنها و تنظیم برنامه و بودجه کشور صورت میگیرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پرداخت بودجه دستگاهها باید متناسب با عملکرد آنان صورت بگیرد، افزود: بدون نظارت بر عملکرد، منابع مالی کشور هدر خواهد رفت.
وی به بیان رسالت بینالمللی مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: بر اساس بندهای ۵ و ۱۶ اصل سوم قانون اساسی و دیگر اصول، مجلس باید با هرگونه سلطه نظامی، اقتصادی و سیاسی مقابله کند و بر اساس همین رسالت مهم بوده است که امام خمینی(ره) فرمودند "مجلس در رأس امور است."
وی اضافه کرد: نمایندگان مجلس باید خصوصیاتی همانند مرحوم شهید ایت الله مدرس(ره) داشته باشند؛ فقاهت، سیاست، صداقت و شجاعت از خصوصیات بارز شهید مدرس(ره) بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سوال که چرا به اعتبارات فرهنگی در سطح کشور توجه نمیشود؟ گفت: متأسفانه به دلیل نوع نگاه سطحی مسئولان و کارشناسان مرتبط با مسائل فرهنگی در سطح کلان کشور، به مسائل فرهنگی توجه نمی شود؛ لذا ضروری است نگاه عمیق مانند امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب به مسائل فرهنگی انجام بگیرد و فقط مسائل ظاهری فعالیتهای فرهنگی دیده نشود، بلکه باید میزان نیروهای تربیت شده در دامنه این فعالیتها مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به نقش نهادها و تشکلهای فرهنگی مردمی در مقابله با انحرافات فکری در جامعه بهویژه وهابیت و بهائیت، افزود: ما در کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص بند ۵۰ جدول ۱۷ که مربوط به حمایت از فعالان خودجوش فرهنگی و مردمی در سراسر کشور است، به دلیل عدم توجه دولت در سالهای اخیر به این مراکز، بحثهای جدی را با کارشناسان فرهنگی دولت داریم.
حجتالاسلام سالک با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فرهنگ زیرساخت صنعت، خدمات، کشاورزی و دیگر مسائل است، افزود: همه چیز بر مبنای فرهنگ ارزشی سوار میشود ولی با کمال تأسف کمترین توجه به فرهنگ اصیل دینی شده است؛ البته دولت اعلام میکند که بودجه فرهنگی را خوب دیده و آن را در ردیفهای دیگر مانند میراث فرهنگی، ورزش بانوان و امثال آن قرار داده است.
وی در خصوص نقش سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص اثرگذاری در حوزه فرهنگ گفت: از طرفی میدان عمل سازمان تبلیغات اسلامی باز است و از طرف دیگر محدودیتهای سنگینی هم دارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: توقع ما از سازمان تبلیغات اسلامی در سطح کشور بیش از آن چیزی است که در حال حاضر مشاهده میشود، ولی وقتی وارد بحث در خصوص بخشهای مختلف ماموریتهای آن می شویم، اولین مانع کمبود اعتبارات مالی مطرح میشود.
سالک با بیان اینکه از سوی دولت به حداقل اعتبار مورد نیاز نهادهای فرهنگی همچون سازمان تبلیغات اسلامی توجهی نمیشود، افزود: با همه این چالشها سازمان تبلیغات اسلامی یکی از نهادهای فعال در مقابله با دشمن است و این نقش را هیچگاه فراموش نمیکنیم.
وی ادامه داد: اکثر بودجه های دستگاهها نیز در مرکز هزینه میشود و تا این بودجه ها به شهرستانها برسد مانند برفی است که آب میشود.