آیت الله العظمی نوری همدانی از مراجع تقلید با اشاره به نقش و وظیفه روحانیون گفت: طلاب و روحانیون باید با مردم برخورد کریمانه، متواضعانه و مهربانانه داشته باشند و خانههای خود را پناهگاه آنان قرار دهند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان، آیت الله العظمی حسین نوری همدانی در دیدار روحانیون مستقر استان اصفهان که ۲۳ آذرماه در محل دفتر ایشان برگزار شد، ضمن تبریک مناسبتهای ماه ربیع الاول به حدیثی از حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و ابراز داشت: حضرت صدیقه طاهره(س) می فرمایند "از پدرم شنیدم که روز قیامت علمای شیعیان ما، محشور میگردند و به آنان به میزان دانش و به میزان تلاشی که برای ارشاد بندگان خدا نمودهاند، خلعتهای گرانبها داده میشود."
وی با اشاره به آیات قرآن کریم و روایات معصومین(ع) در تمجید از علمای دین افزود: هیچ قشری در اسلام به اندازه علمای دین دارای ارزش نیست؛ در قرآن کریم در خصوص سایر فضیلتها از کلمه درجه استفاده شده ولی در آیه ۱۱ سوره المجادله واژه درجات به کار رفته است؛ بدین معنا که خداوند به علمایی که علمشان با ایمان توأم است، درجاتی عنایت فرموده و مقامهایی دارند.
وی ضمن بیان ارزش والای شهادت، به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر اهمیت نوشته علمای دین اشاره کرد و افزود: امام صادق(ع) با همه فضیلتی که برای شهادت وجود دارد، موازنه بین خون شهدا و مداد علما را بیان میکنند و میفرمایند «إذا کان یوم القیامة جمع الله النّاس فى صعیدٍ واحدٍ و وُضعت الموازین فیُوزن دماءُ الشهداء مع مدادِ العُلماء فیرجّح مداد العلماءِ علی دماءِ الشّهداءِ».
آیت الله العظمی نوری همدانی ادامه داد: در روایتی دیگر آمده که اجر و ارزش انسانِ مومنِ عالم در پیش پروردگار، بیشتر از کسی است که همیشه روزه بگیرد، شبها عبادت کند و همیشه در حال جهاد باشد.
این مرجع تقلید گام برداشتن برای ارشاد و هدایت مردم، توجه به دروس حوزه و پیشرفتهای علمی و مبارزه با دشمنان اسلام و انقلاب را از مهمترین وظایف روحانیون بیان کرد و گفت: طلاب و روحانیون هر کجا هستند باید با مردم برخورد کریمانه، متواضعانه و مهربانانه داشته باشند و خانههای خود را پناهگاه مردم قرار دهند.
وی با بیان اینکه در تبلیغ دین، هدایت عملی موثرتر از هدایت لسانی است، ابراز کرد: عالِم کسی است که کارش، گفتارش را تصدیق کند و این دو توأم باشند؛ مردم بیش از آنکه به گفتار ما نگاه کنند به رفتار و اخلاق ما نگاه میکنند؛ درس بزرگ برای مردم همان اخلاق و رفتار ماست.
آیت الله العظمی نوری همدانی در ادامه خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) با ایجاد تحوّل در مردم، حسّ خودباختگی در برابر غرب را از بین بردند و با شکست استکبار و استبداد به مردم خدمت کردند.
ایشان بر استمرار ارتباط طلاب و روحانیون با حوزه های علمیه و ارتقاء سطح علمی آنان تأکید کرد و گفت: حوزههای علمیه تربیتگاه طلاب علوم دینی است و روحانیون در هر شرایط نباید از مباحثه و درس و مطالعه غفلت کنند.
این استاد حوزه با بیان اینکه امام خمینی(ره) قهرمان میدان علم و بیان، فقیه فریادگر، فقیه جهادگر و فقیه سیاستمدار بود، خاطر نشان کرد: تفقه و دین شناسی به طور کامل، بسیار در جامعه اثرگذار است و لذا شما روحانیون سعی کنید هم خودتان به فقاهت برسید و هم در هدایت مردم تلاشگر باشید.
آیت الله العظمی نوری همدانی افزود: حرکت با موضوع دین و فقاهت و مرجعیت امام راحل باعث شد تا مردم ایران در مقابل ظلم و ستم سینه سپر کردند و آزادی و استقلال و جمهوری اسلامی را فریاد زدند.
ایشان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اتفاقات اخیر پیرامون اقدام آمریکاییها و صهیونیستها در انتخاب قدس بهعنوان پایتخت اسرائیل، افزود: خداوند متعال در سورههای اعراف، آل عمران و بقره، این طایفه را ذلیل نام می برد و لذا شکست در مقابل آنان، ذلت است.
آیت الله العظمی نوری همدانی ضمن تاکید بر وحدت امت اسلام برای مقابله با اینگونه اقدامات افزود: اینکه فقط مجامعی را تشکیل دهیم و اقدام صهیونیستها را محکوم کنیم کافی نیست، بلکه باید انتفاضه قوی با کمک همه مسلمانان جهان تشکیل داده و در این راه خون و جان بدهیم.
پیش از سخنان آیت الله نوری همدانی، حجتالاسلام اروجی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان ضمن بیان گزارشی از برگزاری همایش سه روزه روحانیون مستقر استان اصفهان، تقویت آگاهی روحانیون طرح استقرار و هم افزایی برنامه های تبلیغی و فرهنگی را از جمله اهداف این همایش برشمرد.
همایش آموزشی تبلیغی روحانیون مستقر استان اصفهان از ۲۲ تا ۲۴ اذرماه با حضور ۱۶۰ نفر از روحانیون در مجتمع فرهنگی نور شهر قم برگزار شد.